FOTO: null

U gradskoj upravi Bijeljine je održan prijem za legende fudbalskih klubova iz bivše Jugoslavije - Ivicu Osima i Mirsada Fazlagića koji će uveličati fudbalski turnir u Etno selu "Stanišići".

Na turniru će učestvovati više od hiljadu i po djece u 120 ekipa iz četiri zemlje u okruženju. 

Osim je u obraćanju novinarima istakao da su turniri kakvi se posljednjih godina organizuju u "Stanišićima" dobar put da djeca pokažu starijima kako se druži i kako se živi zajedno. 

"Nisu nam potrebne samo prirodne nesreće da bi se zbližili, nismo mi tako loši kako se piše i koliko se priča, a ovaj fudbalski festival je dokaz za to", rekao je Osim. 

Fazlagić je u razgovoru sa novinarima rekao da ga događaji poput fudbalskog turnira mladih vraćaju u vrijeme mladosti i lijepih dana iz prošlosti. 

"Fudbal je igra koja zahtijeva pobjedu, ali ne mogu svi pobijediti, zato mogu svi da se druže i da uživaju u igri", ocijenio je on. 

Fazlagić je rekao da djeca pokazuju put i način kako se mora nastaviti dalje i da imaju tu tešku ulogu da poprave ono što su stariji pokvarili.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )