FOTO: Promo

Norvežani vole električne automobile. Ne odstoji nijedna druga zemlja na svijetu u kojoj su automobili s utikačem toliko popularni pa je tako u septembru postavljen rekord po broju prodatih vozila, ponajviše zahvaljujući popularnosti novog VW ID.3.

Ulice norveških gradova vrve Teslom, Nissanom Leafom i Renaultom Zoeom. Sada će im se pridružiti Volkswagen ID.3, kojem je trebalo kratko vrijeme nakon premijere da postane najpopularniji automobil u zemlji fjordova.

Samo u septembru 2020. Norvežani su kupili 1.980 ID.3. Tesla Model 3, drugi po redu, pronašao je 1.116 kupaca. Treće mjesto zauzeo je Polestar 2 s 932 primjerka. Ovo su rezultati o kojima prodavači električnih automobila u drugim zemljama mogu samo sanjati.

Dolazak VW ID.3 povećao je udio plug-in modela na norveškom tržištu na rekordan nivo. U avgustu se čak 61,5 odsto prodanih automobila punilo električnom energijom. Ovome treba pridodati i 20,1 odsto plug-in-hibrida, koji pored prisustva motora sa unutrašnjim sagorjevanjem omogućuju i električnu vožnju.

Ukupna brojka prodatih automobila na Norveškom tržištu iz segmenta električnih i plug-in-hibrida iznosi rekordnih 81,6 odsto. Ako ID.3 zadrži vodeću poziciju i u narednim mjesecima, rezultati bi mogli postati još impresivniji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )