FOTO: null

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, potvrdio je danas da je otvorena istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima i da se radi na identifikovanju počinilaca, javlja novinar Nezavisnih.

On je kazao da je SIPA sve kapacitete stavila u funkciju, ali da još niko nije uhapšen zbog napad u Potočarima.

„Koji su motivi napada i koliko je osoba učestvovalo još ne znamo“, rekao je Vilić.

On je napomenuo da je za obezbjeđenje Memorijalnog centra u Potočarima po zakonu zadužena Direkcija i to svih 365 dana u godini i  da su bile preduzete sve mjere i radnje za bezbjednost svih koji su došli. 

„U jednom dijelu koji se odnosi na istražioce SIPA je dala podršku i oni su pokušali odmah da rade na identifikovanju napadača. Nije u potpunosti odbijen zahtjev Direkcije, jer je jedan dio pripadnika SIPA bio na terenu“, pojasnio je Vilić. 

Rekao je da je prilikom napada na premijera Srbije povrijeđeno pet policijskih službenika Direkcije koji su bili u  njegovom obezbjeđenju.

„Oni su svojim tijelima, sa ostalim kolegama iz MUP-a RS i  Vučićevog ličnog obezbjeđenja štitili  Vučića.  Pokazlai su se odgovornim i primili su sve te prdmete koji su bacani prema štićenoj osobi“, rekao je Vilić. 

On je rekao da bi lično evakuisao štićenu ličnost onog momenta kada je prvi predmet bačen na njega, ali da je njegova ranija izjava protumačena kao da prebacuje odgovornost na obezbjeđenje premijera Vučića.

„Da sam ja lično bio glavni pratilac, predložio bih da se štićena ličnost vrati nazad“, rekao je Vilić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )