FOTO: srpskainfo.com

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je u razgovoru sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Martinom Petrijem da je Srpska otvorena za razgovore o novom proširenom aranžmanu.

Aranžman treba da bude rezultat kompromisa sve četiri strane potpisnice, te iznijela nekoliko primjedbi za koje očekuje da će biti uvažene.

Vidovićeva je naglasila da će podrška zdravstvu, poslovnoj zajednici i poboljšanju kvaliteta života biti prioriteti i u narednoj godini, te da će Republika Srpska trebati snažniju finansijsku podršku koju će pratiti mjere fiskalne konsolidacije, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Ona je najavila da bi budžet Srpske za narednu godinu trebalo da bude usvojen do 20. decembra.

Tokom razgovora, koji je održan posredstvom onlajn platforme, Vidovićeva je upoznala Misiju MMF-a o osnovnim elementima usvojenog drugog rebalansa budžeta za ovu godinu, te projekcijama budžeta za iduću godinu i smjernicama budućeg programa ekonomskih reformi, kao i mjerama za konsolidaciju budžeta, te podršku realnom sektoru i zdravstvu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )