FOTO: null

BIJELJINA- Član Glavnog odbora PDP-a Milenko Vićanović najavio je danas da će ova stranka u fokusu budućeg djelovanja najviše pažnje obratiti na ekonomsku obnovu Republike Srpske.

"Neophodno je izvršiti reviziju plata i naknada svih zaposlenih koje se isplaćuju iz javnih izvora finansiranja, pod ingerencijom Vlade Republike Srpske", rekao je Vićanović na konferenciji za novinare u Gradskom odboru PDP-a Bijeljina. 

Prema njegovim riječima, zbog toga je u Srpskoj potrebno donošenje zakonskih okvira kojim će se definisati da radnici u javnim institucijama mogu da prime samo jednu platu ili nadoknadu iz javnog izvora finansiranja. 

"Potrebno je izraditi i javni registar svih zaposlenih u javnim institucijama koji primaju plate iz javnih izvora finansiranja, jer samo prema tom principu da jedan čovjek može da ima jedno budžetsko primanje otvoriće se 10.000 novih radnih mjesta koja će se finansirati iz javnih izvora", naveo je Vićanović. 

On je podsjetio da je 2016. godine vratio funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, jer je istovremeno obavljao i funkciju direktora preduzeća "Komunalac" u Bijeljini. 

Vićanović je rekao da će se PDP zalagati za donošenje zakona kojim će se regulisati da jedan čovjek može da obavlja samo jednu funkciju. 

Član Glavnog odbora PDP-a LJubica Mlađenović govorila je na stranačkoj konferenciji za medije o alarmantnoj demografskoj situaciji u Republici Srpskoj i namjeri PDP-a da se putem mjera populacione politike unaprijedi rađanje, obrazovanje i nauka u Srpskoj. 

Ona je rekla da je broj djece upisane ove godine u osnovnu školu samo u Bijeljini manji za 40 u odnosu na prošlu školsku godinu, a da je broj srednjoškolaca sa nekadašnjih 11.500 učenika pao ispod 10.000. 

Član Glavnog odbora PDP-a Milorad Stjepanović rekao je da su sadašnja ulaganja u poljoprivredu nedovoljna i obećao da će ova stranka izdvajanja za poljoprivvredu podići na šest, umjesto sadašnjih tri odsto budžeta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )