FOTO: null

BIJELJINA - Udruženje za zaštitu životinja Aska zatražilo je da Veterinarska inspekcija grada Bijeljina preduzme hitne mjere i reaguje po Zakonu o zaštiti i dobrobiti životinja, jer je u posljednje vrijeme primijećeno da je nekoliko pasa u gradu otrovano.

Iz udruženja navode da je u subotu, 7. aprila, primijećeno nekoliko uginulih, otrovanih pasa na različitim lokacijama, od kojih neki kraj zgrade Gradske uprave, gdje su nadzorne kamere u funkciji. 

"Stoga tražimo da se počinici ovih nedjela pronađu i kazne u skladu sa zakonom, prema kojem je zabranjeno životinju bez razloga ubiti, nanositi joj bol i patnju, zabranjeno je mučiti životinje i namjerno izlagati stresu, kao što je zabranjeno i napuštati životinje pribavljene za društvo i druge životinje držane pod nadzorom čovjeka", saopšteno je iz Udruženja "Aska". 

Članovi ovog udruženja apeluju da građani koji imaju neka saznanja u vezi sa ovim i sličnim pojavama jave Udruženju "Aska". 

U Bijeljini je u posljednje vrijeme primijećen veliki broj pasa lutalica, posebno od kada nije u funkciji azil za pse. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )