FOTO: InfoBijeljina.com

Najbrži način da povratite izgubljenu fizičku kondiciju i ojačate mentalno zdravlje usljed situacije izazvane pojavom korona virusa jesu tae - bo fitnes treninzi za žene.

Tae – bo fitnes, kojim se već posle tri treninga, osim sagorijevanja kalorija, zateže struk, ispravljaju leđa, podižu grudi i savršeno oblikuje tijelo utiče i na poboljšanje mentalnih funkcija ljudskog organizma.

O tae – bo fitnesu razgovarali smo sa Verom Vujnović, iskusnim licenciranim fitnes trenerom iz Bijeljine, koja već 20 godina organizuje vrlo posjećene fitnes treninge na koje dolaze žene svih generacija.

Šta je tae-bo?

- Tae bo je vrsta aerobnog treninga koji sadrži elemente borilačkog sporta. Interesantan je, energičan, i sto je najvažnije oslobađa od stresa. 

Da li redovnim treninzima može bespovratno da se smrša? 

- Naravno, redovnom fizičkom aktivnošću metabolizam se ubrzava i za kratak vremenski period postižu se vidni rezultati. Kilogrami postaju vaša prošlost, a redovnim treniranjem razvija se svijest kod dama o pozitivnom učinku vježbe na psihu i zdravlje. Znači, vježbamo zbog svog psiho - fizičkog stanja. 

Da li je tačno da žene bez gladovanja u roku od dva mjeseca mogu da izgube između dva i osam kilograma?

- Da, to je tačno i sve je od osobe do osobe, jer neke dame toliko skinu i za mjesec dana...Naravno volja je pokretač svega!

 Kako brzi i eksplozivni pokreti u kombinaciji s borilačkim udarcima zatežu struk, ispravljaju leđa i podižu grudi?

- Konstantnim radom i tretiranjem konkretnih mišićnih partija tijelo se prilagođava i oblikuje. Samim tim jača kompletna muskulatura tijela i položaj tijela dobija pravilan izgled. Leđa više ne bole, jer smo ojačali mišiće uz kičmeni stub, popravlja se i položaj nasih leđa, a to prati i podizanje grudi i oblikovanje kompletnog tijela. 

Zašto posle tae-bo treninga nemate potrebu da jedete?

- Neke dame da, neke ne, ali u principu poželjno je da se jede - naravno konkretne i zdrave namirnice… Bez gluposti kako ja to kažem.

Zašto žene luduju za ovom fitnes disciplinom?

- Pitate me zašto…. Mogu Vam samo reći da ja već 20 godina dišem TAE BO - energičan, nikad isti, izvuče iz tebe sve pozitivno i maksimum, naprosto se navučete i živite TAE BO -The way of living. 

Ova sjajna instruktorka fitnesa održavala je kondiciju naših sugrađanki i tokom trajanja zabrane rada teretana i fitnes centara zbog korona virusa putem svakodnevnih on line treninga putem zoom aplikacije, a po okončanju zabrane rada, nastavila je sa organizovanjem aktivnih treninga  svakodnevno u prostorijama svog fitnes centra.

Ova fitnes disciplina nije skup sport. Trenutno je najjeftiniji vid aerobika, jer vam ne trebaju steperi, lopte, niti skupa oprema, a ujedno najdjelotvorniji za oblikovanje i korigovanje tijela.

Zato, preporukama svim  ženama koje se dvoume da li krenu na tae-bo – da ne čekaju.

„Pozivam sve dame koje žele da rade na sebi i da se druže! Naše putovanje kroz svijet fitnesa traje i trajaće dok god ima volje i želje“, poručila je za kraj razgovora za portal InfoBijeljina instruktor fitnesa Vera Vujnović.

Piše: Snežana Vićanović
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )