FOTO: null

Velino Selo kod Bijeljine bogatije je za novo dječije igralište i mali park u centru mjesne zajednice, koja je u prošlogodišnjim poplavama pretrpjela veliku štetu.

Igralište za mališane sa ljuljaškama, klackalicama i penjalicama je novo mjesto za okupljanje mladih, ali i starijih mještana Velinog Sela, a izgrađeno je volonterskim akcijama mještana, članova Ekološkog udruženja "Eko put" i nevladine organizacije "Eko Leonardo". 

Prema riječima Snežane Jagodić Vujić, predsjednika "Eko-puta", gradnja igrališta počela je u avgustu i završena je proteklog vikenda, otkada je u funkciji. 

Ovaj projekat dio je šireg projekta "Jačanje lokalne demokratije četiri - LOD četiri" finansiranog iz pretpristupnih fondova EU, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Igralište je otvorio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je istakao da su ovakvi projekti važni za povratak normalnog života u sela koja su bila poplavljena prošle godine, ali i za zdravo odrastanje i srećnije djetinjstvo mališana. 

"Gradska uprava je uložila ogromne napore da pomogne obnovu poplavljenih područja, a aktivnosti nevladinih organizacija i pojedinaca su nam mnogo pomogle u tim nastojanjima. Nastavićemo da podržavamo akcije poput ove u Velinom Selu, jer nam je cilj da unaprijedimo kvalitet života kako u seoskim, tako i u mjesnim zajednicama u gradu", rekao je Mićić. 

Predstavnici dvije ekološke organizacije, koje su pokrenule ovu akciju, istakli su da je, osim oplemenjivanja javnog prostora u Velinom Selu, najvažniji cilj ovog projekta bilo podsticanje lokalnog stanovništva na aktivizam i zajedništvo u realizaciji ciljeva od opšteg interesa. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )