FOTO: null

OFK ,,Zenit,, je osnovan 1.4.2015. godine. Iako mlad kolektiv već se može reći da je jedan od ozbiljnijih sportskih kolektiva na području Grada Bijeljina.

Okupljaju preko 200 dječaka i djevojčica uzrasta od pet do 15 godina. U klubu rade edukovani treneri sa "a" i "b" UEFA licencama.

- "Već imamo osvojenih turnira širom BiH kao i Evrope. Dokaz da ovaj klub radi na najbolji način i da izvodi djecu na pravi put je i poslednji turnir na kojem smo nastupili, a to je turnir "Pixi kup", jedan od najvećih turnira u BiH i regionu i ove godine je okupio preko 180 ekipa uzrasta od 2008. do 2002. godista", rekli su za portal InfoBijeljina ispred OFK "Zenit", dodajući da je klub nastupio sa svim selekcijama i bili su najbrojnija ekspedicija (preko 100 članova)

Po broju medalja proglaseni su kao najbolja ekipa.


Osvojili su 4 medalje i imali su 5 najboljih pojedinaca. 6 selekcija je usjpelo da uđe u polufinale.

  • 2002. godište osvojeno 2. mjesto (najbolji golman B.Ilić)
  • 2003. godište osvojeno 4. mjesto (najbolji golman M.Trišić)
  • 2005. godište osvojeno 2. mjesto
  • 2004. godište ispali u 1/4 finalu u konkureciji 40 ekipa
  • 2006. godište osvojeno 4. mjesto
  • 2007.godište osvojeno 2. mjesto (najbolji strijelac l.Vasiljević)
  • 2008. godište osvojeno 1. mjesto (najbolji igrač j.Novakovic i najbolji golman S.Kojić)


Treba istaći igrače koji su igrali za dva godišta istovremeno što je bio veliki napor, a to su:  Luka Vasiljević, Luka Đurejin, Luka Cvjetinović, Vuk Maksimović, Damjan Petrović, Filip Pejić, Đorđe Vujadinović, Zdravko Dakić, Muhamed Medinić, Stefan Vidaković, Mihajlo Pantelić.

Treneri koji su predvodili ove zlatne fudbaler su: Žarko Novaković, Srđan Šušić, Igor Milošević, Žiko Lojić i Boriša Bodiroga.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )