FOTO: null

Na najzahtjevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svijetu, “24 Heures Moto” Le Mana, srpski tim predvođen vozačem Daliborom Miletićem i njegovim kolegama Željkom Pavlovićem, Draganom Ljubinkovićem i rezervom Brendon Cretu zauzeo je 15. m

Naš tim osvojio je prve bodove u okviru Svjetskog prvenstva u disciplini "Endurance" u trkama izdržljivosti. Pobjednik jubilarnog moto Le Mana je ekipa Yamaha tim GMT 94. Drugo mjesto zauzela je Yamaha YART, a trećeplasirani je fabrički tim Kawasakija.

U najjačoj klasi u konkurenciji sa fabričkim timovima Honde, Yamahe, Kawasakija, Suzukija, BMW, Ducatija, članovi srpskog tima vozili su 24 sata bez prestanka Yamahu R1. Uspjeh je još veći, zbog činjenice da je srpska ekipa prvi put u istoriji učestvovala u najjačoj klasi i da je ove godine konkurencija bila paklena. Veliki broj vrhunskih ekipa nije uspio ni da se kvalifikuje za trku, jer su kvalifikacije prošle samo timovi koji su kasnili do 25% vremena u odnosu na najboljeg (Yamaha Yart) koji je osvojio pol poziciju i oborio rekord staze.

Prije početka trke, na ceremoniji svečanog otvaranja jubilarnog, 40. Le Mana, pred 150.000 gledalaca, intonirane su himne svih učesnika najprestižnije trke na svijetu. Članovi našeg tima iz Srbije i Republike Srpske ponosno su otpevali himnu "Boze pravde".

Tokom trke svih 15 članova tima disalo je kao jedan. Svojom požrtvovanošću nadoknadili su razliku u materijalnim sredstvima koje su suparnički, bogati timovi uložili u pripremu za trku.

Sljedeca trka biće organizovana 20. maja u Njemačkoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )