FOTO: pixabay

Real Madrid je ove sezone osvojio Kup kralja, a titule u Ligi šampiona i La Ligi je izgubio. Takva sezona se u ovom klubu smatra za veoma neuspješnu, pa je logično da slijede promjene u igračkom kadru. Mediji navode da je poznato ko napušta redove "Blankosa" na ljeto.

"Kraljevski" klub na putu je da dovede sjajnog engleskog vezistu Džuda Belingema iz Dortmunda, Kilijan Mbape je "tiha patnja", ali do njega će teško doći ovog ljeta, biće tu sigurno još nekoliko novajlija, a prostor će se osloboditi tako što će se Real riješiti nekih igrača.
 
Španski mediji prenose je da je trener Karlo Anćeloti već napravio spisak igrača koji će sigurno napustiti Madrid ovog ljeta. To su Marko Asensio, Eden Azar, Alvaro Odriozola, Hesus Valjeho i Marijano Dijaz.
 
Asensio nikada nije uspio da se u Realu nametne kao starter na krilnim pozicijama, ali je i pored toga imao veliki udio u ogromnim uspjesima ovog kluba od 2016. godine do danas. Kod Zinedina Zidana je bio "džoker", a sjajne partije pružao je u Ligi šampiona, koju je sa Realom osvojio četiri puta. Kod Anćelotija je izgubio status, nije u planovima, pa ćemo ga sljedeće sezone gledati u nekom drugom klubu. Pominjala se zimus čak i Barselona, ali ostaje da se vidi.
 
Odriozola i Valjeho imaju peh jer u odbrani imaju jaku konkurenciju. Azar se pokazao kao najgore pojačanje Reala u klupskoj istoriji. U pitanju je čovjek sa najvećom platom u klubu, a već sezonama unazad je zakucan za klupu. Marijano Dijaz je solidan napadač, ali u timu kao što je Real za njega nema mjesta, pa će morati da potraži novu sredinu.
 
Ovo je samo početni spisak, a španski mediji pretpostavljaju da će Anćeloti pokušati da se riješi još nekih igrača u sljedećem prelaznom roku.
 
Real nije jedini veliki evropski tim koji će na ljeto napraviti "čistku", to su već najavili Liverpul, Mančester Junajted, Čelsi i PSŽ. Pred nama je definitivno uzbudljiv prelazni rok.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )