FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Gradsko pozorište "Semberija" večeras će u Bijeljini premijerno odigrati predstavu "Iluzije" koju je po tekstu Ivana Viripajeva režirala Tijana Vasić.

Predstava je nastala po dramskom djelu koje govori o ljubavi, navode iz Gradskog pozorišta "Semberija" i ističu da je Viripajev jedan od najigranijih savremenih ruskih dramskih pisaca, nerijetko nazivan i savremenim Čehovom.
 
Komad govori o dva para koji su u braku proživjela više od pola vijeka i sada u dubokoj starosti, pred licem smrti, ponovo sebi postavljaju pitanja - šta je to ljubav, da li su je spoznali, koga su voljeli i kakve su živote proživjeli.
 
"Ovaj dramski tekst može da se razumije i kao posveta pozorištu jer žene i muškarci se igraju ne samo ljubavnim, nego i pozorišnim iluzijama", ističu iz Gradskog pozorišta.

 
U saopštenju se navodi da se time predstava Vasićeve, mlade, a izuzetno uspješne rediteljke, odlično uklapa u koncept ove kuće koja nastoji da u repertoar utka i razmatranje fenomena pozorišta iz različitih poetičkih aspekata, ali i predstavlja korak dalje u borbi za dokazivanje da pozorište nije i ne smije da bude mjesto jeftine zabave, ma gdje se nalazilo.
 
U predstavi igraju Ivan Petrović, Mihailo Maksimović, Vanja Krtolina i
Marija Novaković.
 
Scenografiju i kostime potpisuje Mina Miladinović, dok je kompozitorka
Ana Krstajić.
 
Premijera predstave zakazana je za 20.00 časova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )