FOTO: null

“Veče narodne muzike”, održano sinoć u Centru za kulturu u Ugljeviku, nastupima učenika Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ i Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“ iz Ugljevika, obogatilo je festivalski program “Dani harmonike”.

Festival “Dani Harmonike” prvi put je održan u Ugljeviku 2009. godine u organizaciji Osnovne muzičke škole “Kornelije Stanković”, čiji su laureati i ove godine, nastupili na otvaranju festivala u Bogatiću.

Pored koncerata, seminara, stručnih predavanja, organizovaće se i takmičenje solista na harmonici, kamernih sastava i orkestara, koje će ocjenjivati međunarodni stručni žiri, sastavljen od renomiranih i u praksi dokazanih muzičkih pedagoga i izvođača.

Ove godine u programu festivala nastupiće  čak 14 učesnika evropskih i svjetskih zemalja. Kvalitet same manifestacije poboljšava se iz godine u godinu, a festival  je do sada ugostio čitavu plejadu vrhunskih umjetnika poput Vladimira Murze, Aleksandra Skljarova, Jurija Šiškina, Pavela Fenjuka, Aleksandra Poelueva, Sergeja Osekina i mnogih drugih.

Takmičarski i revijalni programi festivala održavaju se u Ugljeviku i Bijeljini, gde će se održati i zvanično zatvaranje, koje je zakazano za 25. april.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )