FOTO: null

BIJELJINA - Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izjavio je danas da je drinski nasip najbitniji projekat za zaštitu grada od poplava i da se njegova izgradnja nastavlja u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

"Završili smo dio drinskog nasipa koji praktično prolazi kroz centar naselja Janja do ušća rijeke Drine, već je raspisan javni poziv za izgradnju koji se otvara 25. februara i to je definisano", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u sjedištu gradske administracije. 

Prema njegovim riječima, pri eksproprijaciji zemljišta za drinski nasip u ovom dijelu bile su sporne dvije porodice sa kojima je, ipak, postignut dogovor i plaćena zemlja. 

"Na dijelu drinskog nasipa od ušća rijeke Janje prema kanalu Dašnica i vodozahvatu imamo dogovor sa nekim mještanima, a probaćemo da povećamo cijenu od dvije KM i mislim da će time ljudi biti zadovoljni", rekao je Mićić. 

On kaže da se u nekim dijelovima intervenisalo i na trasi drinskog nasipa, koliko je to bilo moguće, te izrazio nadu da će tokom godine biti započet i ovaj dio drinskog nasipa. 

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, Mićić je kao prioritetne projekte u Bijeljini koji će biti završeni u ovoj godini naveo izgradnju kanalizacije, koja traje 12 godina i u koju je uloženo više od 100 miliona KM. 

Među osam prioritetnih projekta Mićić je uvrstio završetak gasifikacije grada do početka sezone grijanja, završetak zgrade u kojoj će biti smješteni Centar za socijalni rad i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i izgradnju još 50 stanova za socijalno stanovanje u naselju Amajlije za trajno rješavanje izbjeglih i raseljenih porodica koje još koriste alternativni smještaj. 

On je najavio da će se tražiti i način za rekonstrukciju Sokolskog doma u Bijeljini, koji je objekat pod prvim stepenom zaštite i za čije je dovođenje u funkciju potrebno milion KM. 

Prema riječima Mićića, taj novac bi se mogao obezbijedi od međunarodnih donatora, a dijelom i kroz zadužbinarstvo nekih ljudi. 

On je među projektima u Bijeljini, čija je realizacija planirana u saradnji sa Vladom Republike Srpske, od auto-puta prema Srbiji do drinskog nasipa i navodnjavanja u Donjem Crnjelovu, naveo i zahtjev da se preduzeće "Grad", koje upravlja gradskim građevinskim zemljištem, vrati u nadležnost lokalne zajednice. 

Odgovarajući na pitanja novinara, Mićić je rekao da pojeftinjenje vode u Bijeljini nije moguće prije 2022. godine zbog obaveza preuzetih po kreditu. 

Za eventualno uređenje kupališta na Drini u Bijeljini, kakvo imaju drugi gradovi na ovoj rijeci, Mićić je rekao da je nemoguće zbog toga što Drina u Semberiji često i na mnogo mjesta mijenja tok. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )