FOTO: null

Kada neko ima tako zanimljivu životnu priču, sa njim možete da pričate o svemu: politika, muzika, sport, naš mentalitet, pogledi na svijet, život, veselje, teme su o kojima smo pričali sa Vaskom

Teško je u par rečenica opisati ko je Vasko Todić. Za sebe kaže da je glumac, muzičar, ugostitelj, šoumen, pjesnik, slobodni mislilac, sportski radnik, političar, službenik u osiguranju sa dvadesetogodišnjom karijerom. Iza sebe ima bogato životno iskustvo stečeno kroz godine rada u sportu, svirajući u mnogim gradovima, radeći sa najmlađima, u medijima, na sceni… Već na pitanju o mjestu rođenja i porijeklu dobijamo neuobičajen odgovor. Rođen je 1974. u Sarajevu, ali sa čistokrvnim semberskim porijeklom.

– Već nekoliko godina živim u Bijeljini, ali moram reći da niti su me priznali u Sarajevu kao Sarajliju, niti su me priznali ovde kao Semberca. Bez obzira na sve to, sa sigurnošću tvrdim da znam više od mnogih o prijeratnoj i posleratnoj Bijeljini. Jednostavno, sebe sam dao ovom gradu.

Kako ti onda danas izgleda Bijeljina?

– Svako mjesto gdje je najpoznatija ličnost prvi političar nije grad. Grad je mjesto gdje možete vidjeti poznatog muzičara, sportistu, novinara ili političara koji je uradio nešto za svoj narod, a ne prodao ii uništio sve što je mogao. Ja sam Bijeljini dao mnogo, napisao sam joj pjesmu koju više vole oni koji su došli u Bijeljinu, nego oni rođeni u njoj. Svaki grad treba da ima svoju pjesmu koja priča priču o tom gradu. Sve nas je manje i sve smo više podijeljeni, a karcinom ovog društva je prodaja glasova. Ja sam jedan od onih koji su učeni da himna, zastava i država nemaju svoju cijenu. Pristali smo da se prodamo za komad asfalta, uličnu rasvjetu i 20 maraka. Ova država je puna apsurda, jer, recimo, ovaj narod je ušao u rat jer im je rečeno da ne mogu živjeti zajedno. Danas moje dijete ide u isti razred u koji idu i Musliman i Hrvat čak i jedan Kinez.

Čitav intervju pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )