FOTO: InfoBijeljina

U Janji živi oko 8.000 stanovnika, od čega su oko 5.000 prijeratni žitelji ove varošice – povratnici, a oko 3.000 izbjegli i raseljeni iz cijele bivše Jugoslavije, tokom i neposredno nakon završetka minulog otadžbinskog rata.

Dijele iste brige i probleme, a ova mjesna zajednica primjer je dobrog suživota. Međutim, posljednjih godina, upozoravaju mještani ove mjesne zajednice, gomilaju se infrastrukturni problemi a neosvijetljene ulice, udarne rupe po putevima, samo su neki od njih.  
 
Mada su se nadležnima obraćali više puta, njihova pomoć je izostala, pa ne kriju ogorčenost. 

 
Upozoravaju da njihove molbe i zahtjeve lokalna vlast ignoriše te da se prema njima odnosi „maćehinski“.
 
„Zapuštene ulice, rupa dosta na putevima, Rasvjeta neispravna, više od pola sijalica uopšte ne radi, pa smo, naročito u zimskim mjesecima, stalno u mraku. Veliki problem nam je i korito Janje koje je načela voda, pa strahujemo da ćemo u slučaju obilnijh padavina svi biti poplavljeni. Godinu dana se čeka, niko to ne sanira, a samim tim se povećavaju i troškovi. Nisam stručnjak ali mislim da se to moglo uraditi za par stotina hiljada maraka, a sada će biti neophodno uložiti i par miliona. Nebriga o nama, eto šta je“, kaže za InfoBijeljina Janjarac Hamza Musić. 

 
Stanovnik Janje, odbornik u lokalnom paralmentu Azem Aletović,  kaže da je više puta podnosio inicijative i postavljao odbornička pitanja kako bi nadležne animirao da riješe bar neke od infrastrukturnih problema.
 
„Tražio sam postavljanje saobraćajnih ogledala na opasnim raskrsnicama, za postavljanje semafora, pješačkih semafora u centru Janje i kod osnovne škole, popravku rasvjete, krpljenje ulica ali,  nažalost,  ništa se ne dešava“, kaže Aletović za InfoBijeljina. 

  
U mjesnoj zajednici Janja ističu da je infrastruktura u Janji izgrađena prije više decenija i da je dotrajala.  
 
Predsjednik Mjesne zajednice Janja Radislav Borovčanin ističe da se radi na poboljšanju uslova života mještana Janje.

 

On dodaje da se sve inicijative i zahtjevi uredno prosljeđuju nadležnima i vjeruje da će rješavanje komunalnih problema u ovoj mjesnoj zajednici uskoro doći na red. 
 
Janja je, podsjećamo, jedna od 70 mjesnih zajednica na području Grada Bijeljina. 
 
Kako nezvanično sazanajemo prošle godine je za infrastrukturu u ovoj mjesnoj zajednici izdvojeno samo 17.000 maraka. Koliko se godišnje iz lokalnog budžeta izdvaja za ostale gradske i seoske sredine nismo uspjeli saznati. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )