FOTO: null

Skupštinsku većinu u Loparama čini 10 izabranih odbornika SDS-a, 4 PDP-a i 2 SP. U opoziciji se nalaze 6 odbornika SNSD-a i 1 DNS-a.

Gledajući sastav od 17 odbornika  pozicije reklo bi se da u ovoj opštini skupštinski rad  funkcioniše besprekorno i da ne može doći do skupštinske krize. Ipak, nije tako. Posljednja sjednica skupštinskog parlamenta koja je trebala biti održana u srijedu, odložena je zbog nedostatka kvoruma. Na sjednicu je došlo svega 11 odbornika, tako da je predsjednik Skupštine  Milenko Ristić morao odložiti zasjedanje za sljedeću sedmicu.

- Skupština je odložena iz razloga što nije bilo dovoljno odbornika koji su svoj izostanak opravdali bolešću i odlaskom na slavu, tvrdi Ristić.

Međutim sa ovim stavom ne slažu se u opozicionim redovima.

Odbornik u SO Lopare, Stevan Sandić, ima sasvim drugačije  mišljenje.

- Skupštinska većina je već poslednja tri četiri mjeseca znatno uzdrmana  jer su pojedini odbornici SDS-a  već prešli u opoziciju, a neki od njih su najavili da bi mogli uraditi isto. Redove SDS-a našustila je Stoja Rikić, koja je prešla na stranu opozicije, tvrdi Sandić.

Za razliku od njega predsjednik skupštine Milenko Ristić nema informacije o prekomponovanju skupštinske većine.

- Nemam takve informacije a ni potvrdu da su neki odbornici prešli u druge stranke, kaže Ristić. 

Iako ne vjeruje da bi uskoro moglo doći do prekompozicije vlasti na području Lopara, Stevan Sandić, odbornik SNSD-a je siguran da je skupštinska većina već dobro uzdrmana i da će prostali odbornici SDS-a i PDP-a krenuti sa ucjenama prema  načelniku Radi Saviću sa ličnim zahtjevima.

Očigledno da je  u Loparama, kao i u mnogim drugim sredinama, već krenula predizborna kampanja i priprema za naredne izbore. Da li će do početka izbora doći do rušenja vlasti na području Lopara ostaje da sačekamo naredni period  i aktivnost opozicije po ovom pitanju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )