FOTO: Glas Srpske

Popularna američka serija “Beverli Hils” prvi put je emitovana prije 30 godina i predstavlja najduže prikazivanu seriju koju je producirao Aron Speling, a trajala je malo duže od “Dinastije”.

Prva epizoda je prikazana 4. oktobra 1990. godine, a posljednja 17. maja 2000. godine. Serija je postala fenomen globalne pop kulture sa glumcima među kojima su se izdvojili Džejson Pritsli i Luk Peri, koji su postali tinejdžerski idoli.  Zahvaljujući “Beverli Hilsu” proslavile su se glumice Šanen Doerti i Dženi Gart, a serija je zaslužna za popularizaciju tinejdžerskog žanra sapunica.

Njome je prikazan život grupe prijatelja koji žive u bogatoj zajednici u Beverli Hilsu u Kaliforniji dok prelaze iz srednje škole na koledž ulazeći u svijet odraslih. Pored sklapanja prijateljstava i intimnih veza, serija se bavila i brojnim aktuelnim temama kao što su seks, silovanje, homofobija, prava životinja, alkoholizam, zloupotreba droge, te nasilje u porodici. Kroz živote tinejdžera serija je progovorila i o poremećajima u ishrani, antisemitizmu, rasizmu, tinejdžerskoj trudnoći, polnim bolestima i samoubistvima.

Povodom ovog jubileja oglasili su se glumci  koje ćemo uvijek pamtiti po ulagama u “Beverli Hilsu”, te je tako glumac Džejson Pristli, koji je igrao Brendona Volša, na društvenim mrežama napisao da ne može da vjeruje da je prošlo 30 godina od kada je šou premijerno prikazan.

Glumica Dženi Gart, koja je glumila Keli Tejlor, nije krila ushićenje ni sjetu povodom godišnjice.

- Kao da je bilo juče! Srećna 30. godišnjica mojoj “Beverli Hils” porodici i svim nevjerovatnim ljudima koji su doprinijeli da ovaj šou postane dio istorije televizije. I najviše našim divnim obožavaocima. Volim vas sve - napisala je Dženi Gart na “Instagramu”.

Tori Speling, koju pamtimo kao Donu, podsjetila je svoju publiku i prijatelje na ovu godišnjicu.

- Volim svoju “Beverli Hils”, sestre i braću koji su postali moja porodica. Voljeću vas zauvijek - napisala je Spelingova na “Instagramu”.

Sjajni Brajan Ostin Grin, kojeg se sjećamo po ulozi Dejvida, na društvenim mrežama je podijelio kako ne može da vjeruje da vrijeme tako brzo leti.

 - Prije 30 godina Dejvid Silver je predstavljen svijetu. Ludački je kako vrijeme leti - napisao je Grin.

Seriju je napravio Daren Star, a na TV ekranima je emitovano deset sezona.

Nešto malo prije nego što će početi snimanje “reboot” Luk Peri  je umro od posljedica moždanog udara, te je povratak “Beverli Hilsa” na male ekrane imao više tužnu konotaciju, oživljavajući sjećanja bez voljenog Dilana.

Osim fatalne sudbine Luka Perija, i njegova partnerka iz serije Šenon Doerti se već nekoliko godina bori sa rakom, a ostalim kolegama takođe ne cvjetaju ruže, neki su se borili sa poremećajima ishrane, alkoholizmom, dok su neki prošli kroz razvode.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )