FOTO: InfoBijeljina

Odbornici Skupština grada Bijeljina na današnjoj redovnoj sjednici usvojili su Odluku kojom zgrada nekadašnje područne petorazredne škole u Račanskoj ulici /Mala škola/ ide na licitaciju, a na tom mjestu će nići još jedna višespratnica.

Sve tačke dnevnog reda na današnjoj sjednici Skupštine grada usvojene su sa 19 i više glasova, a među njima i odluka o prodaji lokacije na kojoj je takozvana “mala škola” u Račanskoj ulici, a umjesto škole biće izgrađena stambeno-poslovna zgrada.

Predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković istučići kako skupština i nakon ljetnje pauze nastavlja sa kvalitetnim radom potvrdio je da je na lokaciji male škole planirana uzgradnja višespratnog objekta.

Kako je ranije objavljeno prema procjeni vještaka početna cijena će biti 600.000 KM, a radi se o dvije parcele čija će početna cijena biti 200.000 KM i 400.000 KM.

Zgrada nekadašnje područne petorazredne škole potpuno je devastirana, učenici koji su godinama pohađali nastavu u neuslovnim prostorijama nakon višegodišnje gradnje novog objekta na Ledincima od ove školske godine su u novoizgrađenoj školi. 

Portal InfoBijeljina saznaje da je bilo inicijativa da se na prostoru “male škole” uredi zelena površina ili da grad da zemljište da se tu prave stanovi za mlade bračne parove, kao podrška porodici. 

Učešće grada sa ovom površinom bi značilo kao neka vrsta subvencije, što bi smanjilo cijenu stana po metru kvadratnom, ali od toga nema ništa. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )