FOTO: null

UGLJEVIK - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su na današnjoj redovnoj sjednici plan kapitalnih ulaganja te opštine za 2018. godinu koji iznosi 3.099.255 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je novinarima da će kapitalna ulaganja za ovu godinu poboljšati kvalitet života stanovnika ove opštine, te da se najveći dio odnosi na putnu infrastrukturu - izgradnju novih puteva i rekonstrukciju postojećih. 

"Za ove projekte biće izdvojeno više od milion KM, a značajan dio sredstava predviđen je i za izgradnju objekata. Posebno bih istakao izgradnju objekta za novu školu u mjesnoj zajednici Ugljevik Selo. U okviru ovih projekata su i izgradnja nove ulične rasvjete, te kanalizacione i vodovodne mreže", naveo je Perić. 

On je istakao da se uprkos teškim vremenima u opštini Ugljevik unapređuje kvalitet života stanovnika. 

Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaj o radu načelnika opštine Ugljevik i opštinske uprave za 2017. godinu, te izvještaj o radu Skupštine i skupštinskih komisija u protekloj godini. 

Odbornici su usvojili i izvještaji o radu Centra za kulturu "Filip Višnjić", Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća ove opštine, javnih ustanova Centar za socijalni rad i Dječijeg vrtića "Duško Radović". 

Jednoglasno su podržani i izvještaji o radu tržišne inspekcije za proteklu godinu, o radu inspekcije rada za 2017. godinu, te radu inspektora za hranu i zdravstvenog inspektora, urbanističko-građevinske inspekcije opštine i poljoprivrednog inspektora. 

Odbornici su usvojili i izvještaj o radu komunalne policije za proteklu godinu, te program proljećne sjetve na području Ugljevika za ovu godinu. 

Napominjući da današnja sjednica ima izvještajni karakter predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je novinarima da je većina odluka donesena jednoglasno. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )