FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Odbornici Skupštine grada Bijeljina usvojili su danas polugodišnji izvještaj o izvršenju budžeta od 27.968.882 KM, što je 48 odsto planiranog iznosa za ovu godinu.

Izvršenje polugodišnjeg budžeta iznosi 101 odsto od plana za prvih šest mjeseci.

Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić rekao je da su izvršeni prihodi i rashodi na nivou planiranih.

On je podsjetio da je izvršen rebalans budžeta u prvom polugodištu, kada se grad kreditno zadužio za sedam miliona KM, od čega je najveći dio potrošen za projekat kanalizacije.

Bašić je naveo da do 29. oktobra traje tender za garanciju banke za kreditno zaduženje od šest miliona KM, kada će ponude biti otvorene.

On je novinarima rekao da su od šest planiranih miliona KM četiri namijenjena za poslove gradskog Stambeno-komunalnog odjeljenja, a dva miliona KM za Odjeljenje za društvene djelatnosti, koje će raditi izmiještanje starih radionica Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

Prema njegovim riječima, Stambeno-komunalno odjeljenje planiralo je milion KM za izmiještanje Autobuske stanice na lokaciju stare željezničke stanice.

Zahtjev odbornika SNSD-a da se u dnevni red sjednice uvrsti izvještaj o evideciji utrošenih sredstava za tri sportske sale, a koja su dijelom donacija Vlade Srbije, Bašić je nazvao "politizirajućom pričom" i istakao da je novac "pod kontrolom" i da ta informacija već postoji.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Đurđević rekao je da je Srbija davno uplatila sredstva za izgradnju sportskih sala u gradu, ali da do danas nije izabran izvođač radova.

"Činjenica je da su sve predradnje u obavezi lokalne zajednice - izgradnja, projekat, izbor ponuđača i ne vidim šta je tu politizacija, osim toga da gradske vlasti, najvjerovatnije, tempiraju otvaranje sportskih dvorana ili početak radova za sljedeću godinu, kada je izborna kampanja", smatra Đurđević.

On je istakao da je to poražavujuće, jer su te fiskulturne sale mogle već biti izgrađene.

Prema njegovim riječima, kada je riječ o izvšenju budžeta, gradska Skupština neke stvari stalno ponavlja.

"Ne planiramo stvari na najbolji način, prihode koje predviđamo ne ostvaruju se, pa nedostaje novca, što vodi ka zaduživanjima za održavanje likvidnosti gradske uprave i javnih preduzeća", rekao je Đurđević novinarima.

Govoreći o najnovijem zaduživanju Grada, Đurđević je rekao da SNSD podržava izgradnju istočne tribine na stadionu "Radnik", ali ne i nerealne cijene prilikom izrade projekta i određivanja izvođača radova.

On je kao primjer naveo da je za postavljanje reflektora namijenjeno 1.200.000 KM, dok je u Srbiji za takav posao izdvajano od 300.000 do 400.000 KM.

Đurđević je rekao da SNSD nema ništa protiv izmiještanja Autobuske stanice, koja se nalazi na zemljištu koje je privatno vlasništvo, na lokaciju stare željezničke stanice, ali da je neophodan dogovor svih strana.

Odobrnici su danas usvojili izvještaje o radu za prošlu godinu Centra za socijalni rad i Gradske toplane.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )