FOTO: InfoBijeljina

UGLJEVIK - Odbornici Skupštine opštine /SO/ Ugljevik usvojili su danas budžet za narednu godinu ove opštine u iznosu od 15.685.000 KM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da će za kapitalne projekte biti izdvojeno 5,1 milion KM.

"Povećana su sredstva za pomoć porodici, za razne vidove stimulacija kako bi stanovništvo ostalo na ovim prostorima, povećana su sredstva za subvencije poljoprivredi i privredi što ukupno iznosi 350.000 KM", rekao je Perić.

On je dodao da će 850.000 KM biti izdvojeno za grantove nevladinim organizacijama, sportskim udruženjima, sportskim klubovima, te za razne manifestacije i opštinsku Boračku organizaiciju.

"Cijena cjelodnevnog boravka djece u vrtiću smanjena je sa 130 na 95 KM", istakao je Perić.

Na današnjem redovnom zasjedanju odbornici su usvojili i rebalans budžeta opštine Ugljevik za 2019. godinu u iznosu od 12.493.000 KM što je povećanje od 93.000 KM u odnosu na plan budžeta.

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić rekao je da je danas usvojen i program rada SO za narednu godinu.

"U narednoj godini obuhvatićemo sve oblasti života i rada stanovništva opštine Ugljevik, a posebno ćemo se posvetiti određenim kategorijama stanovništva, a to je pomoć djeci koja pohađaju vrtiće, studentima i drugima", rekao je Simić.

On je izrazio zadovoljstvo radom Skupštine opštine u ovoj godini.

Odbornici su prihvatili prijedlog plana održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Ugljevik za 2020. godinu, te program raspodjele sredstava neprofitnim organizacijama za narednu godinu i informaciju o stipendiranju studenata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )