FOTO: null

Pokret „Uspješna Srpska“ nazvao je danas licemjernom i nemoranom predizbornom promocijom najavu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da će njegov službeni automobil biti na raspolaganju bolesnima i upozorio da se socijalni problemi u gradu moraju rješavat

"Još jedan pokušaj Mićića da preko bolesnih ljudi prikupi nekoliko jeftinih političkih poena je u najmanju ruku nemoralan čin i na najbolji način odslikava njegovu nesposobnost i sve negativnosti politike koju vodi", navodi se u saopštenju. 

U "Uspješnoj Srpskoj" ocjenjuju da je Mićić stalno u političkoj kampanji, umjesto da gradonačelničku funkciju obavlja kao redovan posao za koji je izabran i plaćen od strane građana. 

"Razumijemo da Mićić želi da u svakom momentu bude na svakom mjestu, da bude dio svih društvenih dešavanja u gradu i da se to prikaže na svim medijima, ipak, neke stvari ne smiju biti zlopupotrebljavane u političke svrhe, a na štetu dostojanstva čovjeka, koje uvijek mora biti zaštićeno i iznad svega", ističe se u saopštenju. 

Pokret "Uspješna Srpska" reagovao je na Mićićev gest novčane pomoći od po 100 KM za 10 korisnika bijeljinskog Centra za hemodijalizu i stavljanje službenog automobila tim ljudima na korišćenje. 

U reagovanju se podjeća da je ukupan broj korisnika Centra za dijalizu 295, a ne 10. 

"Gradonačelnikovo službeno vozilo se i prethodnih godina davalo bolesnim sugrađanima na korišćenje, ali samo nekoliko mjeseci pred izbore i služilo je toj namjeni samo do okončanja izbora, nakon čega je oduzimano bolesnicima i vraćano gradonačelniku", navodi se u saopštenju. 

Iz "Uspješne Srpske" ističu da se socijalni problemi moraju rješavati sistemski i dugoročno, a da gradska uprava Bijeljine treba da bude aktivno uključena u te programe, te da su izrazito protiv da se problemi rješavaju individualno i isključivo radi jeftine političke promocije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )