FOTO: opcija.net

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će uskoro biti zabranjen prijem novih radnika u javna preduzeća i ustanove.

"To će moći da se uradi samo uz saglasnost Vlade. Dakle, krajnje odgovorno se ponašamo. Nijedno moje ministarstvo nije dobilo saglasnost za novu sistematizaciju koja bi predviđala jednog radnika više u odnosu na postojeću", kaže Višković. 

On je naveo da su ministarstvima dati nalozi da postojeće sistematizacije znatno smanje. 

Višković je novinarima u holu Narodne skupštine rekao da bi do kraja godine trebalo da bude urađen registar zaposlenih u javnim institucijama, te da se zna koliko ima ljudi, gdje su i šta rade. 

On je, komentarišući prekomjerno zapošljavanje u institucijama BiH u posljednje vrijeme, rekao da tamo sada radi više nego u saveznoj administraciji bivše Jugoslavije, te da Savjet ministara u tehničkom mandatu gomila ljude u toj administraciji. 

"To je političko zapošljavanje. To je pitanje za ljude koji su opozicija u Srpskoj, a u vlasti su na nivou BiH", dodao je Višković. 

Kada je riječ o saniranju problema otrovnog piralena u Poslovnoj zoni firme "Incel" u Banjaluci, Višković je naveo da će Vlada preuzeti sve obaveze, radnje i mjere da se obavi asanacija zagađenog terena. 

"To nije zagadilo značajno zemljište van tog prostora i najvažnije je da nije došlo do vode i nanijelo još veću štetu", rekao je Višković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )