FOTO: null

U Bijeljini će ove godine biti nastavljeni radovi na izgradnji područne škole i objekta vrtića u naselju Ledinci. Grad Bijeljina je vlastitim sredstvima pokrenuo izgradnju škole, iako je izgradnja objekata za osnovno obrazovanje u isključivoj nadležnosti

Ove godine biće nastavljeni radovi ˗ zidanje sprata i pokrivanje objekta, što podrazumijeva betonske, zidarske, tesarske, izolaterske, limarske i elektro-instalaterske radove. Planirana sredstva za javnu nabavku su 500.000 KM ˗ najavio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić, ističući da, ako ne bude žalbi na izbor ponuđača, početak radova se može očekivati polovinom maja ove godine.

Grad Bijeljina je u periodu od 2010. do 2015. godine u projekat izgradnje područne petorazredne škole i objekta vrtića u naselju Ledinci uložio 552.000 KM.

Radovi na izgradnji škole teku u kontinuitetu i svake godine Grad Bijeljina izdvoji sredstva za obavljanje dijela posla. U ovom periodu su riješeni imovinsko-pravni odnosi na lokaciji u Ulici Josifa Marinkovića predviđenoj za školu, obezbijeđena je projektno tehnička-dokumentacija i potrebne dozvole i počeli su građevinski radovi. U 2010. godini uklonjeni su postojeći objekti sa lokacije, raščišćen je teren i urađeni su temelji, u šta je uloženo 92.600 KM. Naredne godine izlivena je temeljna ploča, za šta je izdvojeno 97.800 KM, a tokom 2012. godine izvedeni su grubi građevinski radovi vrijedni 93.500 KM. U 2013/2014. godini izvršena je izmjena dijela objekta uz vrtić, nastavljeni su grubi građevinski radovi i izlivena je druga ploča, a vrijednost radova iznosila je 219.000 KM ˗ pojasnio je Bašić, dodajući da je prošle godine nastavljena izgradnja objekta škole i prilagođavanje dijela objekta potrebama vrtića, za šta je izdvojeno 50.000 KM. 

Mjesna zajednica Ledinci ima oko 15.000 stanovnika, a u školskoj 2015/2016 neuslovnu područnu školu u Račanskoj ulici (naselje Ledinci), pohađa 345 učenika.Oko 100 djece predškolskog uzrasta nema mogućnosti da ide u vrtić zbog nedostatka prostora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )