FOTO: null

Juče su u Bijeljini uručena posthumna odlikovanja ,,Medalja zasluge za narod,,

Ova odlikovanja su znak poštovanja društva prema onima čije su zasluge za stvaranje, odbranu i očuvanje Republike Srpske najveće, a to je 23. 148 poginulih boraca, istakao je Nedeljko Mitrović predsjednik Udruženja porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

Bila je ovo prilika da se porodice poginulih boraca u Bijeljini zahvale na dosadašanjoj pažnji i aktivnostima koje Vlada preduzima na rješavanju egzistencijalnih pitanja ove kategorije, ali i upozore na probleme sa kojima se suočavaju, naročito djeca poginulih boraca koja su bez stalnog zaposlenja.

U ime predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odlikovanja za 14 poginulih boraca u odbrambeno otadžbinskom ratu, uručena su njihovim majkama, sestrama, očevima, djeci.

Odlikovanja su znak poštovanja države prema onima koji su dali najveću žrtvu za stvaranje Republike Srspke, istakao je Nedeljko Mitrović koji je porodicama pogunulih uručio odlikovanja u ime predsjednika Republike Srpske.

Ova aktivnost početa je 2012. godine i biće nastavljena.

- Mi imamo na evidenciji 23.148 poginulih boraca i mi ćemo odlikovati sve one koji su zaslužlili i to je namanje što se država može odužiti na jedan nematerijalni način - rekao je Mitrović.

Većina porodica iz ove kategorije je stambeno zbrinuta, a dodatna briga treba da bude usmjerena prema starim i iznemoglim roditeljima poginulih boraca i njihovj djeci, istako je Mitrović.

Јoš ih je veliki broj bez stalnog zaspolenja. Problem zapošljavnja još oko 3.000 djece poginulih boraca biće rješavan i naredne godine programom Vlade Srpske kroz serdstva za samozapošljavanje, podsticaje privrednicima I sufinansiranje pripravničkog staža.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )