FOTO: null

Gradsko priznanje „Zaslužna žena” danas su u Bijeljini dobile književnik LJiljana Lukić, novinar i aktivista za prava žena Radmila Žigić i predsjednik Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls” Tanja Milinković.

Ovo priznanje za ženski doprinos razvoju i promociji grada, kao i za unapređenje ravnopravnosti polova, prvi put je dodijeljeno u Bijeljini. 

Priznanja je povodom Dana žena uručio gradonačelnik Mićo Mićić na svečanosti koja je održana u Galeriji Centra za kulturu. 

Žigićeva je nakon primanja priznanja izjavila da je ono značajno jer je poteklo iz ženskog lobija u gradu i označava povećanje stepena vrednovanja ženskih doprinosa, kao i afirmaciju politika rodne ravnopravnosti. 

"Smatram da je ovo prekretnica i da ćemo u lokalnoj zajednici ubuduće imati rodno senzibilnije politike, budžete i zakone", rekla je Žigićeva. 

Ona je istakla da 8. mart kao praznik žena nije izgubio smisao, te da i primljenu nagradu smatra ispravljanjem malih nepravdi koje postoje u vrednovanju ukupnog društvenog rada žena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )