FOTO: InfoBijeljina.com

Članovi udruženja građana Korijeni Ugljevik i "Kolona BB" Ugljevik započeli su aktivnosti na uređenju pješačko-trkačko-biciklističke staze na brdu Kose iznad Ugljevika.

Prva aktivnost je vec preduzeta u ponedjeljak kada su članovi ovih udruženja uredili plato na Vidikovcu iznad Ugljevika odakle se pruža panoramski pogled na Ugljevik i okolinu.

"Sada slijedi uređenje 10 km staze koje ce se sastojati u sasijecanju niskog rastinja na planiranoj ruti, pripremi za postavljanje putoakaza i tirističkih info tabli te uklanjanju dvije deopnije smeća. Učešće na ovim aktivnostima će uzeti mladi sa područja opštine Ugljevik, učenici SŠC Mihajlo Peteović Alas te volonteri navedena dva udruženja. Nakon uređenje staze uslijediće postavljanje putokaza i turističkih info-tabli čime će ruta biti ucrtanana i spremna za sportsko-rekreativne aktivnosti. Po završetku ovih aktivnosti predviđena je zajednička šetnja mještana opštine Ugljevik i promocija rute", rekli su za InfoBijeljina članovi ovih udruženja. 

Dodaju da su sredstva za realizaciju ovog projekta obezbjeđena iz granta Omladinske banke Ugljevik a tehnički sponzori su UG "Korijeni", UG "Kolona bb", UR "Torlaković", Sindikat radnike "RiTE" a.d. Ugkjevik i istoimeno preduzeće, pekara "Bodaxco", "Termometal" d.o.o. Ugljevik i mještani Bogutovog Sela, zaseoka Vučijak Cvjetko Babić i Đuko Radovanović.

"Realizacijom ovog projekta poboljšaće se uslovi za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi za sve mještane opštine Ugljevik i za njihove goste", dodali su zaključili su za naš portal članovi udruženja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )