FOTO: null

Odjeljenje Civilne zaštite u Bijeljini izdalo je danas upozorenje građanima na obilnije padavine koje mogu izazvati znatan porast bujičastih vodotoka u Semberiji.

Nadležnim gradskim službama naložena je maksimalna pripravnost za djelovanje u slučaju potrebe, s obzirom na najave mogućeg olujnog nevremena, praćenog obilnim pljuskovima i gradom tokom dana i predstojećeg vikenda. 

Stanovništvu koje živi uz ove manje rijeke i potoke sugerišu se mjere opreza i budnosti. 

U saopštenju se navodi prognoza Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske o očekivanim obilnijim padavinama na području Bijeljine od 30 do 50 litara po metru kvadratnom. 

U Odsjeku za civilnu zaštitu prati se stanje u regiji i po potrebi će se obilaziti područja uz vodotokove i preduzimati planirane mjere i aktivnosti na zaštiti od poplava. 

Šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Drago Ristić rekao je Srni da za sada nema nagovještaja za mogući rast vodostaja rijeka ni bujičnih vodotoka u regiji, koji iz planinskih krajeva Majevice stižu do Bijeljine u roku od pet do šest časova. 

U odnosu na prognoziranih 20 litara kiše po metru kvadratnom, u Bijeljini je do jutros palo 4,6 litara kiše.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )