FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina danas je apelovao na roditelje da djecu upoznaju o mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotihničkim sredstvima, uz upozorenje da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.

"Petarde i ostali pirotehnički rekviziti nisu igračke, nego male bombe, koje u dječijim rukama mogu izazvati nesreću i zato ih ne treba poklanjati djeci", saopšteno je iz CJB. 

U saopštenju se podsjeća da kod 70 odsto povreda nastalih upotrebom pirotehnike stradaju prsti ruku, a u 30 odsto slučajeva nastaju opekotine lica i ozljede očiju, usta i nosa, kao i oštećenje sluha. 

Sve nadležne policijske stanice u sastavu CJB Bijeljina tokom decembra organizuju predavanja u školama i informišu učenike o mogućim posljedicama koje nastaju nestručnim rukovanjem pirotehničkih sredstava, kao i o odredbama zakona koji sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava. 

"Nizom preventivnih aktivnosti koje preduzima CJB Bijeljina, želimo doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posledica", zaključuje se u saopštenju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )