FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske uplaćeno je 900.107 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 243 radnika iz 33 preduzeća, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske.

Iznos od 600.458 KM namijenjen je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za svih 197 radnika u preduzeću AD Novinarsko, izdavačko, štamparsko preduzeće "Oslobođenje" iz Banjaluke, čime su djelimično izmirene obaveze za sve radnike u ovom preduzeću.

Preostalih 299.649 KM namijenjeno je za uplatu doprinosa za 46 radnika iz 32 preduzeća, koji su se prijavili na javni poziv Fonda PIO, u periodu od 1. januara do 30. aprila, a koji sa ovom uplatom stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

U saopštenju je navedeno da radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom stiču uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici Fonda. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )