FOTO: null

U Semberiji će, uoči krsne slave grada Bijeljina Svetog Pantelejmona, biti održani „Pantelinski dani 2016“, koji će obuhvatiti niz kulturno–umjetničkih, duhovnih, zabavnih i sportskih programa, rečeno je na sjednici Organizacionog odbora manifestacije.

Pantelinske svečanosti počeće 31. jula Savskom regatom, a završavaju 8. avgusta slavskim ručkom koji će biti upriličen povodom krsne slave grada Bijeljina Svetog Pantelejmona. 

Predsjednik Organizacionog odbora, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je danas dogovoreno o svim bitnim događajima u okviru manifestacije, te najavio učešće Muzeja, Centra za kulturu, Biblioteke i drugih koji mogu doprinijeti bogatstvu sadržaja. 

On je naveo da će u okviru manifestacije biti organizovano duhovno veče koje organizuju Srpsko prosvjetno kulturno društvo "Prosvjeta" Bijeljina i hor "Srbadija". 

"Imali smo prijedlog, koji je prihvaćen, da u okviru duhovne večeri učestvuje neko od profesionalnih glumaca jer nam je cilj da ove godine pantelinske svečanosti podignemo na još viši nivo", naglasio je Mićić. 

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da ove godine svečanost na centralnom gradskom trgu traje više dana, pa će biti organizovano i više događaja. 

"Na bini će se smjenjivati različiti događaji, svi folklori u Semberiji će imati priliku da pokažu svoje znanje i umijeće, kako domaći tako i neki sa strane", rekao je Mićić nakon sastanka Organizacionog odbora manifestacije. 

On je naveo da će biti organizovano i veče trube koje će Bijeljini pokloniti bratski grad Kosjerić. 

"Priliku će imati i lokalni bendovi i imaćemo četiri dana lijepih i zabavnih događanja", dodao je Mićić. 

On je pomenuo i nekoliko višednevnih manifestacija, kao što su Dani meda i izložbe u Muzeju. "Ne odustajemo ni od tradicionalnog Pantelinskog vašara koji će se i ove godine održati na Agrotržnom centru", naglasio je Mićić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )