FOTO: null

Prije 3 godine Marina Đorđević Mitrović iz Ugljevika, slučajno je na televiziji vidjela prilog o ženi koja izrađuje ukrasna drvca od bakarne žice i raznobojnih perlica.

To ju je zainteresovalo pa je istraživala na internetu i otkrila da je to baš razvijen hobi svuda u svijetu, naročito u Americi i Rusiji.

Ova ideja mi se dopala, prije svega, jer je drvo simbol života i rasta, a može biti originalan poklon za zaljubljene, za prijatelje i to za sve prilike, kaže Marina.

Poslije istraživanja, nabavila je bakarnu žicu, raznobojne perlice i poludrago kamenje, kao i male svijećnjake koje koristi kao postolja. Do ideje da svijećnjake koristi kao postolja, došla je kako kaže sama, mada obično ovakva ukrasna  drvca prave na komadima mermera ili na većem kamenju. Kasnije je  proširila izradu na drvaca sa ikonom na drvenim stalcima, koja su unikatan poklon za krsne slave. Sama izrada je specifična tako da se ne mogu napraviti 2 ista drveta.
 U zavisnosti kakve perlice i postolja nađe, nastaju drvca raznih kombinacija boja i oblika.Od ove godine, ima i novi model, a to je”Čuvarkuća “, ukrasno drvce na kome se čuva prvo ofarbano jaje za Vaskrs.

Prodaja uglavnom ide preko fb profila pod nazivom Srećno drvo Marina, ali i po preporuci zadovoljnih kupaca. Postoji mogućnost izrade po specijalnim željama, kojih je do sada bilo nekoliko,objašnjava Marina. Takođe, učestvovala je na nekoliko sajmova i bazara rukotvorina, u Bijeljini i Banja Luci, gde je dobila pozitivne utiske posjetilaca.

Pripremila: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )