FOTO: Nezavisne

U detaljnoj kontroli brzih pošiljki, službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH su, u nekoliko odvojenih akcija, oduzeli veću količinu droge, i to kokain, heroin, THC, opijum sa primjesama drugih opijata i amphetamin.

Kako je potvrđeno iz UIO BiH, jedna od pošiljki bila je deklarisana kao uzorak lijeka, a zapravo se radilo o 1,5 kg kokaina.

"Prilikom redovne kontrole brzih pošiljki, carinski službenici primijetili su pošiljku sa sumnjivom supstancom deklarisanom na fizičko lice. U saradnji sa Graničnom policijom BiH, prilikom testiranja, uređaj za otkrivanje narkotika pokazao je da pošiljka sadrži jedan kg kokaina, heroina, THC-a, i opiuma sa primjesama drugih opijata", pojasnili su iz UIO BiH.

O tome je Granična policija BiH obavjestila Tužilaštvo BiH. Pošiljka je zadržana kod UIO dok tužilac ne izda naredbu za oduzimanje predmeta, zbog istrage.

"Takođe, prilikom kontrole pošiljki pristiglih brzom poštom carinski službenik je primjetio sumnjiv prašak deklarisan kao uzorak jednog lijeka. U saradnji sa Graničnom policijom aerodrom Sarajevo testirana je pošiljka i uz pomoć uređaja za narkotike i psa za otkrivanje  narkotika utvrđeno je da se radi o 1,5 kg kokaina sa primjesama drugih opijata", kažu iz UIO BiH.

Za tu pošiljku tužilac je izdao naredbu za izuzimanje predmeta i ona se nalazi u Tužilaštvu BiH.

"U još jednom slučaju prilikom pregleda pristigle pošiljke putem brzih pošta primjećena je pošiljka sa tabletama amhetamine 20mg, 270 komada deklarisana na ime stranog državljanina B.K. Tablete su bile upakovane u dvije bočice. U jednoj bočici se nalazilo 180 kapsula, a u drugoj 90 tableta amphetamina. Na bočicama je bilo ime primaoca, a tablete su bile izdane od strane ljekara van BiH", kažu iz UIO.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )