FOTO: null

U Bijeljini je danas održana Konferencija o ulozi lokalnih zajednica u ekonomskoj razvoju BiH čiji je cilj razmjena dobrih iskustava i otklanjanje prepreka za poboljšanje privrednog rasta.

Organizatori konferencije su Misija OEBS-a i Ambasada NJemačke u BiH, a u njenom radu učestvovali su gradonačelnici i načelnici lokalnih zajednica i uspješni poslodavci iz Srbije i BiH. 

Šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur istakao je da lokalne zajednice imaju bitnu ulogu u stvaranju dobrih uslova za investicije i ekonomski razvoj. 

Prema njegovim riječima, lokalna vlast treba da bude otvorena i odgovorna i da uspješno reaguje na mogućnosti privlačenja investitora. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ovaj grad, uz još četiri lokalne zajednice u Republici Srpskoj, ima certifikat za povoljan privredni ambijent. 

"Ekonomski razvoj najvažniji je za svaku lokalnu zajednicu i izuzetno je značajno da razmjenjujemo i primjenjujemo sva pozitivna iskustva u ovoj oblasti", ocijenio je Mićić. 

Načelnik opštine Bratunac Neđeljko Mladenović rekao je da ova mala lokalna zajednica uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i kroz evropske fondove trenutno realizuje 12 kapitalnih projekata, među kojima su rekonstrukcija vodovoda, uređenje riječnih korita i izgradnja doma zdravlja. 

Konferencija o ulozi lokalnih zajednica u ekonomskoj razvoju BiH održana je u Etno selu "Stanišići". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )