FOTO: null

ZGREB - Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo je u rasulu, a avioni MIG 21 koji su kupljeni u Ukrajini imaju lažnu dokumentaciju.

Od 12 MIG-ova koliko je u hrvatskoj floti mogu da lete svega tri, a Ukrajinci su Hrvatima prodali avione sklopljene iz dijelova, podmetnuvši lažne podatke. 

Vojna policija, kako piše zagrebački "Jutarnji list", sprovodi detaljnu istragu o najvećoj aferi koja potresa Hrvatsku vojsku, a navodno je riječ i o korupciji. Istražioci tek treba da otkriju da li su Ukrajinci dali mito Hrvatima da progledaju kroz prste i prime avione u kojima nisu ugrađeni novi dijelovi i koji su pet godina stariji nego što je navedeno u dokumentima. 

U ovom skandalu bez presedana sumnja se da je bivša vlast, na čelu sa ministrom odbrane Antom Kotromanovićem, dopustila neviđenu pljačku, jer je cijeli posao sa Ukrajincima bio "težak" 130 miliona kuna (oko 17,3 miliona evra). Hrvati su kupili pet MIG-ova, sedam ih je bilo na remontu, a kada su nakon kašnjenja napokon stigli u Hrvatsku ustanovljeno je da većina ne mogu uopšte da lete! 

Kada je raspisan konkurs prihvaćeni su Ukrajinci i prije nego što su dali uslove, a odbijeni Izraelci. 

Pretpostavlja se da je već tada bilo riječ o "poslu života" za one koji su primili mito i dopustili da cijela flota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva ostane na zemlji. Procjena je da se neće oporaviti ni za 10 godina, a pitanje je dana kada će početi hapšenja za ovu do sada neviđenu korupcijsku aferu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )