FOTO: null

Danas je u Bijeljini potpisan Sporazum o partnerstvu čime je ozvaničena saradnja između Udruženja za promociju obrazovanja Roma ,,Otaharin,, i Centra za omladinski razvoj ,,Proni,, sa ciljem partnerskog djelovanja u vođenju aktivnosti Lokalnog volentersko

Saradnja traje već deset godina i današnjim potpisivanjem sporazuma ona je i zvanično promovisana.

Govoreći o ovom projektu, Gorana Planinčić, promoter ovog projekta, naglasila je da će se putem ove saradnje veliki broj romskih mladića i djevojaka uključiti u program volonterizma, gdje su i do sada veliki broj njih učestvovali.

Predsjednik "Otaharina", Dragan Joković je naglasio da se mladi Romi putem volonterizma socijalizuju u lokalnoj zajdnici, a do sada su više puta učestvovali u akcijama koje su organizovane, posebno protekle godine prilikom podjele pomoći nakon poplava, a sve je više njih koji iskazuju želju za ovim vidom promocije.

Generalni menadžer "Pronija", Jasmin Jašarević istakao je veliku zahvalnost volonterima širom BiH koji su u proteklom periodu pomagali, naveća pažnja u ovom projektu posvećena je mladim.

Volonterizam u romskoj populaciji u poselednje vrijeme sve je zastupljeniji, ne samo prilikom podjele pomoći, već i kod edukacije mladih roma.

Pored Bijeljine ovaj projekat se sprovodi i u još nekoliko gradova BiH i u planu je da se proširti na sve one koji žele da putem volontiranja doprinesu razvoju našeg društva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )