FOTO: null

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 32 i 38 °C.

BIOPROGNOZA: Nadprosječno visoke temperature za ovaj period, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati poteškoće u vidu malaksalosti, nervoze, glavobolje. Preporučljivo je slojevito se oblačiti, te umanjiti aktivnosti u najtopljem dijelu dana. Nedostatak svježine u noći može izazvati dodatno i probleme sa snom.

SUBOTA:  Već dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u noći usloviti kišu i pljuskove. Vjetar slab, ujutro jugo, prije podne u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 °C, na jugu Hercegovine od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 31 °C, na jugu Hercegovine od 31 do 35 °C.

NEDJELJA: Pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 15 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 23 °C.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )