FOTO: null

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ u okviru operativne akcije koja se od jutros provodi na području Bijeljine, Banjaluke i Zvornika uhapsili su deset osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili organizovani kriminal.

Uhapšeni se sumnjiče za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, zloupotrebu ovlaštenja u privredi, pranje novca, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, saopšteno je iz Sipe. 

Ova lica sumnjiče se da su kao pripadnici zločinačkog udruženja počinile niz nezakonitosti u poslovanju Bobar banke, prvenstveno u dodjeli kredita u višemilionskim iznosima, kao i nezakonitih bankarskih garancija za razne poslove, uz kršenje procedura i garancija propisanih Zakonom o bankama Republike Srpske, te su na taj način nanijeli štetu i omogućili sticanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 123 miliona KM. 

Pripadnici Sipe pretresaju objekte na tri lokacije na području Bijeljine i Banjaluke s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. 

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije Sipe radi kriminalističke obrade, nakon čega će se, shodno uputstvima postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, odlučiti o njihovom daljem statusu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )