FOTO: novosti.rs

Vid Janković je 2016. godine već osuđivan kao pedofil nakon priznanja krivice o čemu sadašnje komšije nikada, kako kažu, ništa nisu čule

Vid Janković (36) je u petak uhapšen u njegovoj kući u prigradskom naselju Dobrinja kod Modriče zbog počinjenog krivičnog djela "obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina". Inače, Janković je rodom iz Dugog Polja gdje mu je 2014. godine njegovu staru kuću pokrenulo klizište,pa je opština Modirča Jankoviću dodijelila kuću koja je izgrađena sredstvima UNDP i opštine Modriča.

 U tu kuću Janković se uselio prije godinu dana, pričaju komšije, koje kažu da ga i ne poznaju dobro.

- Bili smo iznenađeni kad je preključe tu ispred kuće bilo mnogo policije, nismo znali o čemu se radi. Ni sada ne znam šta je bilo, zašto su ga odveli. Iz njegove kuće se stalno čula vriska i cika uveče- priča jedna od komšinica.

Inače komšije ne žele da pričaju o svom komšiji Vidu jer je kako kažu mračan čovjek.

- Vidite ovu moju unuku, njoj je 12 godina. Ne daj Bože da je sramno pogleda ovo bi sve izgorjelo. – ogorčeno kaže stariji čovjek, ne želeći da mu se spominje ime u novinama.

Jedan od komšija kaže da je viđao Jankovića da djevojčicu dovodi kući ali je mislio da mu je kćerka ili neki rod. Nikada ne bih mogao da pomislim da je on obljubio to dijete. Strašno, katastrofa.– odmahuje čovjek rukom i ulazi u svoju kuću.

Vid Janković je 2016. godine već osuđivan kao pedofil nakon priznanja krivice o čemu sadašnje komšije nikada, kako kažu, ništa nisu čule. Da podsjetimo osuđen je na mizernu kaznu od šest mjeseci zatvora zbog obljube mentalno zaostale S.B. u Božićima kod Doboja.

Radi se o slučaju koji je potresao cijeli region jer je otkriveno da je S.B. kao maloljetnica bila u vezi sa trojicom muškaraca (jedan od njih je bio i Vid), koja je rodila tri bebe a koje su ubijene i zakopane na njenom porodičnom imanju. Za taj zločin osuđena je baka beba Vojkana Bogojević na šest godina zatvora.

Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi Doboj, Janković  je za novi zločin osumnjičen da je u periodu od jula do kraja oktobra ove godine sa maloljetnicom održavao intimnu vezu. Po nalogu suda izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio i tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopšteno je iz policije.

Katastrofalnaje činjenica da je pedofil Janković odražavao seksualne odnose sa trinastogodišnjom djevojčicom uz opravdanje njene majke. Inače porodica iz koje dolazi obljubljena maloljetnica je mjesecima bila u sigurnoj kući u Modriči. Majka i petoro djece su tu bili smješteni zbog toga što je otac te djece seksualno napastovao svoju djecu. On zbog toga sad robija kaznu od sedam i po godina zatvora. Ova pordica je sada smještena po nalogu Centra za socijalani rad u zakupljnu privatnu kuću u jednom modričkom naselju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )