FOTO: null

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su višeg inspektora u Odsjeku za ratne zločine ove agencije Dženanu Omerhodžić /38/, osumnjičenu za krivično djelo lažnog prijavljivanja.

U okviru istrage Tužilaštva BiH, prikupljeni su dokazi da je lažno prijavila tužioca Tužilaštva BiH i svog kolegu inspektora u SIPA za uzimanje mita.

Provedenom istragom prikupljeni su dokazi da je osumnjičena poslala lažnu anonimnu prijavu kojom je htjela nanijeti štetu svojim kolegama, kao i predmetu za ratne zločine na kojem rade, saopšteno je iz SIPA.

Ova akcija Tužilaštva BiH i SIPA pokazuje odlučnost institucija da se suprotstave bilo kakvim nezakonitostima i zloupotrebama u policijskim agencijama, navodi se u saopštenju.

Omerhodžić će tokom dana biti predata postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičenu te nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )