FOTO: null

Blagodatni oganj na Vaskrs je obasjao i vjernike u Ugljeviku gdje je u hramu Svete Petke Paraskeve protojerej-stavrofor Dragan Pejčić služio pashalno večernje.

U organizaciji Svetosavske omladinske zajednice i Kola srpskih sestara "Sveta Marija Magdalina" održan je tradicionalni izbor najljepše ukrašenog vaskršnjeg jajeta sa 124 učesnika. 

Za najljepše našarano vaskršnje jaje Milica Vatralj nagrađena je tablet računarom. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je Vaskrs sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, vjernicima i svim sugrađanima sa željom da praznične dane provedu slaveći život, u duhovnom miru i zdravlju. 

"Neka nas praznik Hristovog vaskrsnuća, kao simbol pobjede života nad smrću, ohrabri i osnaži da zajedno savladamo sve teškoće sa kojima se susrećemo", poručio je Perić. 

Ugljevički paroh protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović uručio je zahvalnice načelniku Periću i za još 10 stanovnika ove opštine koji su dali dobrovoljne priloge za hram Svete Petke Paraskeve. 

Bogat zabavni program na proslavi Vaskrsa izveli su članovi Kulturno-umjetničkog društva "Rudar" iz Ugljevika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )