FOTO: null

Član Tekvando kluba „Volf“ Vanja Mićić proglašen je večeras za najuspješnijeg sportistu Ugljevika u 2016. godini.

Mićić je ranije proglašen za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske za 2016. godinu u kojoj je ostvario vrhunske rezultate i osvojio zlatne medalje na prvenstvima Republike Srpske, BiH i Srbije, srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu, dok je na kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo u Grčkoj osvojio bronzanu medalju. 

Učesnik je Svjetskog prvenstva koje je u novembru održano u Kanadi gdje je zauzeo 5. mjesto i ušao u Olimpijski program mladih, kao perspektivni sportista koji će uzeti učešće na Olimpijadi u Tokiju 2020. godine. 

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u Centru za kulturu predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić zahvalio je svim sportistima koji su ostvarili zapažene rezultate i tako na najbolji način promovisali opštinu. 

On je najavio da će lokalna uprava i dalje materijalno pomagati i podržavati sportiste kako bi se održali i unaprijedili postignuti rezultati i rekao da se za sport iz opštinskog budžeta godišnje izdvaja 400.000 KM. 

Najuspješniji sportski kolektiv u Ugljeviku za prošlu godinu je Streljački klub "Rudar-S" a najuspješniji sportski radnik Marko Tomić iz Kluba malog fudbala "Ugljevik". 

Marjana Todorović iz Odbojkaškog kluba "Rudar" najuspješnija je sportistkinja opštine Ugljevik u mlađim kategorijama, a Nemanja Šarčević iz DŽudo kluba "Rudar" najuspješniji sportista u mlađim kategorijama. 

Za najuspješnijeg sportskog trenera na večerašnjoj svečanosti proglašen je Brano Gajić iz Streljačkog kluba "Rudar-S". 

Posebno priznanja za doprinos razvoju sporta dodijeljeno je Milenku Kojiću iz Kluba malog fudbala "Ugljevik", dok je posebno priznanje za doprinos u radu svih kategorija kluba uručeno Čedi Radovanoviću iz Fudbalskog kluba "Rudar". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )