FOTO: InfoBijeljina

UGLJEVIK - Opština Ugljevik obilježiće krsnu slavu Svetu Petku Paraskevu nizom kulturno-umjetničkih manifestacija i dodjelom priznanja pojedincima, ustanovama i institucijama koje su u prethodnoj godini dale maksimum na unapređenju i razvoju lokalne zajednice u različitim oblastima, najavio je danas načelnik Ugljevika Vasilije Perić.

Nakon sjednice Organizacionog odbora za obilježavanje krsne slave opštine, na čijem je čelu, Perić je rekao novinarima da će slavske svečanosti početi 20. oktobra tradicionalnom akcijom davanja krvi koju organizuje Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Rudar". 

Uoči slave, 26. oktobra, biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Ugljevik na kojoj će biti uručena opštinska priznanja, a slavske svečanosti biće završene 27. oktobra, službom u Crkvi Svete Petke, nakon koje će biti održana litija ulicama Ugljevika. 

U okviru manifestacija kojima se obilježava slava opštine učestvovaće Kulturno-umjetničko društvo "Rudar", Centar za kulturu "Filip Višnjić", Osnovna muzička škola "Kornelije Stanković" i DŽudo klub "Rudar", a predviđen je i bogat zabavni i sportski program.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )