FOTO: null

Rudnik i termoelektrana ,,Ugljevik,, obilježili su Dan rudara Republike Srpske, na kraju jedne od najuspješnijih poslovnih godina za radnu jedinicu Rudnik-površinski kop Bogutovo Selo.

Rukovodilac Radne jedinice Rudnika "Ugljevik" Relja Dragić čestitao je radnim kolegama Dan rudara i krsnu slavu Svetu velikomučenicu Varvaru, uz ocjenu da je u 2015. godini ostvaren izuzetni poslovni rezultati.

"Do sada smo ostvarili planiranu proizvodnju od 1.920.000 tona uglja, a do kraja godine ćemo imati oko pet odsto prebačen plan. Planirane količine otkrivke su ostvarene i sa današnjim danom imamo više od 9.000.000 metara kubnih čvrste mase otkrivke, a predviđeno je 9,3 miliona metara kubnih", rekao je Dragić.

On je dodao da je uspjeh tim veći ako se ima na umu da je prošle godine u poplavama Rudnik pretrpio određene štete.

"Rudnik u ovoj godini završava investicioni ciklus. Samo u ovoj godini, pustili smo u rad bager koji je zapremine kašike od 16 kubika, vrijedan 7.000.000 KM, a danas puštamo u rad bager zapremine kašike osam kubika koji je koštao 2.300.000 KM", rekao je Dragić novinarima.

On je dodao da je prije mjesec u Rudniku u rad pušteno sekundarno-drobilično postrojenje, vrijedno oko 5.000.000 KM, kao i drugi infrastrukturni objekti, kao što je izrada servisnog objekta od oko 2.000.000 KM.

"Sve ove investicije su garancija da ćemo u narednom periodu moći da ispunjavamo planirane zadatke, a to je da obezbijedimo dovoljne količine uglja za rad Termoelektrane", rekao je Dragić.

On je dodao da je ove godine urađen i glavni rudarski projekat "Ugljevik-Istok", u granicama koncesije, čime su bilansirali količine uglja dovoljne za rad do 2040. godine.

Dragić je rekao da je za sve rezultate zahvalan radnicima Rudnika, upravi Rudnika i termoelektrane, Nadzornom odboru i Vladi Republike Srpske, kao i "Elektroprivredi Srpske".

Izvršni direktor Rudnika i termoelektrane za tehnička pitanja Dragan Miljanović pozdravio je sve rudare u Srpskoj i poželio im srećnu krsnu slavu.

"Rudnik i termoeletrana `Ugljevik` ispunio je plan prije isteka ove godine. Imamo jedan od najsavremenijih rudnika, najbolje opremljen i najbolje uređen. Imamo se čime pohvaliti i opremom i kvalitetom i kvalitetom radne snage", rekao je Miljanović.

Povodom Dana rudara Srpske danas je svečano u penziju ispraćeno 47 radnika Rudnika i termoelektrane.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )