FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić prisustvovao je danas konferenciji „Saradnja na reci Drini – saradnja u Evropi” održanoj u Loznici .

Današnja konferencija, na kojoj su predstavljeni  različiti projekti i primjeri dobre saradnje zemalja regiona, ima  za cilj unapređenje saradnje zemalja regiona, kao i jačanje privrednih i društvenih odnosa među njima. Konferenciji je prisustvovalo nekoliko opština iz Republike Srpske, među kojima i opština Ugljevik.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić  istakao je da Ugljevik  ima pozitivna iskustva kada je riječ o korišćenju IPA sredstava.

„Opština Ugljevik će na taj način dobiti 7 000 000 KM za projekat uređenja korita rijeke Janje koja će poboljšati izgled gradskog dijela Ugljevika“, naglasio  je Perić.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović istakla je važnost  konferencije, jer su razmatrani projekti prekogranične saradnje koji su finansirani iz fondova EU ili će tek biti.

„Taj put pun je koristi za građane Srbije, ali ne ide preko noći. Evropske integracije su strateško opredeljenje Vlade, a to je da postignemo ekonomski napredak i da građani osete taj kvalitet”, rekla je Joksimovićeva.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, istakao je da samo zajednički rad donosi dobre rezultate.„Nakon prezentacija i obuka na današnjoj konferenciji biće mnogo lakše i sve nedoumice na putu ka EU, prije svega u apliciranju za pretpristupne fondove, biće otklonjene“, rekao je Petrović.

Konferenciji su prisustvovali i gradonačelnici i načelnici opština iz Republike Srpske, BiH i Crne Gore.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )