FOTO: InfoBijeljina.com

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas gradilište u naselju Ravno Polje gdje se iz sredstava EU gradi šest kuća za porodice čija su domaćinstva oštećena u klizištima tokom katastrofalne poplave 2014. godine.

Perić je, tokom zajedničke posjete sa predstavnicima UNDP-a koji sprovode projekat, rekao novinarima da je opština za izgradnju ovih šest kuća obezbijedila 60.000 KM, lokacije i kompletnu infrastrukturu, pristupni put, vodu, kanalizaciju i struju. 

"Važno je što će ljudi sa rubnih područja opštine Ugljevik, koji su imali problema sa klizištima, dobiti novi krov nad glavom", ocijenio je Perić. 

Saradnik za komunikacije na Programu za oporavak od poplava Aida Šuljić rekla je da se ovaj program, koji finansira EU zajedno sa entitetskim vladama i partnerskim opštinama, realizuje u 44 lokalne zajednice u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. 

"U okviru ovog programa biće stambeno zbrinuto oko 3.000 građana", navela je Šuljićeva i dodala da je ukupna vrijednost projekta u BiH 15 miliona evra, od čega je donacija EU 12,5 miliona evra. 

Prema njenim riječima, program oporavka od poplava realizuje se u 24 opštine Republike Srpske, a na području opštine Ugljevik biće građeno 12 stambenih jedinica, u šta će biti uloženo pola miliona KM. 

"Nadam se da će ove porodice dočekati jesen u novim domovima", rekla je Šuljićeva. 

Perica Ćirić, koji je ostao bez kuće u klizištu 2014. godine, zahvalio je svima koji su pružili podršku porodicama poput njegove i koji obezbjeđuju izgradnju kuća. 

Ćirić živi sa suprugom, dvoje djece i majkom, a već od jeseni očekuje useljenje u novi dom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )