FOTO: novosti.rs

Koncertni dio 12. međunarodnog festivala "Dani harmonike" počeo je, u ugljevičkom Centru za kulturu "Filip Višnjić", nastupom pobjednika takmičenja koje je zbog korone održano u julu, onlajn.

Pobjednik svetkovine je Đorđe Perić (10), učenik Muzičke škole "Kornelije Stanković" iz Ugljevika, sa osvojena tri zlatna odličja. Svirao je ukrajinsku narodnu kompoziciju "Put Kozaka" i "Harmonikaši sviraju džez".

- Za mene je harmonika veoma lak instrument, imam do sada 59 osvojenih medalja i trofeja - kaže za "Novosti" mlađani maestro na harmonici.

Publiku pod Majevicom je oduševio i najpriznatiji svjetski umjetnik akademske harmonike Jurij Šiškin iz Rusije.

- Na ovom festivalu u takmičarskom dijelu programa sjede najistaknutiji umjetnici svjetske harmonike, a za mlade umjetnike je najvažnije da slušaju najbolje izvođače - rekao je Šiškin. - Festival je jedinstven i želim da još dugo traje. Vjerujem da će svi ovi mladi umjetnici i učesnici doživjeti svjetsku slavu.

Festival je otvorio načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić uz poruku da je za ovu opštinu ovo najznačajnija manifestiacija.

- Festival je nastao i razvijao se kao rezultat potrebe za otvorenošću, ali i da se u ovim teškim vremenima učini više za kulturu i umjetnost na prostorima Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )