FOTO: null

Učenici Osnovne škole ,,Sveti Sava,, u Bijeljini prikupili su više od 20.000 KM donacija za adaptaciju ove najstarije školske zgrade u gradu, koja je podignuta 1902. godine.

Direktor škole Đorđe Mirković rekao je Srni da će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediti još 6.000 KM za uređenje dijela zgrade u kojoj se školuje 675 učenika od prvog do petog razreda. 

Mirković kaže da su učenici starijih razreda svojim zalaganjem i talentom pomogli da se prikupi novac za zamjenu stolarije i uređenje dijela fasade. 

Oni su pripremili program za veče starogradske muzike i poezije i na tri koncerta koji su održani u Centru za kulturu zaradili 3.025 KM od prodatih ulaznica i 17.440 KM od donacija privrednika u Bijeljini. 

Prema riječima Mirkovića, u školi je neophodno zamijeniti 54 prozora, a prikupljeni novac dovoljan je za zamjenu 40 dotrajalih prozora i radovi će biti obavljeni već tokom zimskog raspusta. 

On kaže da će škola pokušati da obezbijedi dio novca i posredstvima projektata UNDP-a, a osim učenika i nastavnici svojim radom i zalaganjem učestvuju u uređenju objekta. 

Mirković kaže da je stotinu zaposlenih u školi, od kojih su 76 nastavnici, sami uredili prilaznu kamenu stazu, a srušili su i dotrajale pomoćne objekte u školskom dvorištu i na njihovom mjestu uređuju ljetnu binu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )