FOTO: InfoBijeljina.com

Malo ko je očekivao da će Zvijezda na otvaranju sezone doživjeti katastrofu u duelu protiv, objektivno prosječne, ekipe Tuzla sity.

Realno gledajući rezultat od 1:5 je previsok ako se uzme odnos snaga na terenu, no, konačan ishod se piše i ostaje u istoriji.

Na stranu što je mladi golman Strahinja Manojlović na gol stao sa 16 godina, napravio kadrinalnu grešku kod prvog gola, kao i kiks Kristiana Tojčića, kod treceg gola, igra Zvijezde nije imala svoju fizionomiju, organizaciju, a pojedini igrači, koji bi trebali biti pojačanje, nisu prikazali skoro ništa.

Činjenica da se prilika pruža mladim igračima, to je dobro, ali za Premijer ligu i opstanak treba i doza iskustva, bar za opstanak u ligi.

Sam susret protekao je u apsolutnoj dominaciji gostiju, sem možda prvih dvadesetak minuta prvog dijela, a trijumf gostiju iz Tuzle je sasvim zaslužen. Gosti su u prednost došli u 23. minutu, nakon šuta Nermina Crnkića sa 30 metara. Lopta je prošla kroz noge mladom golmanu Strahinji Manojloviću koji je početnički pogriješio.

U 36. minutu Crnkić još jednom bježi odbrani domaćina i vrhom kopačke pogađa donji desni ugao gola Manojlovića. U finišu susreta još jedna kardinalna greška odbrane Zvijezde. Kristijan Tojčić u želji da vrati loptu golmanu Manojloviću, glavom sa 16 metara šalje loptu u sopstvenu mrežu.

Na otvaranju drugog dijela domaćin uspeva da postigne pogodak. Korner sa lijeve strane izveo je Augusto Čegas, Bojan Marković sam na petercu i pogađa mrežu Muminovića. Sve dileme, ako ih je i bilo, razriješene su u 74. minutu kada je Vojo Ubiparip pogodio sa 11 metara za 1:4. Prethodno je fauliran Crnkić. Peti pogodak postigao je rezervista  Ramić 81. minutu za ubedljivu i zasluženu pobjedu gostiju. 

D. T.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )